Super tof dat je een kijkje neemt in alweer met mijn vierde maand als digital nomad op Gran Canaria! In december maakte ik weer veel leuke dingen mee op mijn favoriete Spaanse eiland en ik ga jou daar natuurlijk alles over vertellen. Bereid je voor op een drukke maand met lekker veel foto’s.

Als digital nomad naar Gran Canaria – dagboek december

Ik kan het amper geloven, maar het is alweer een dikke vier maanden geleden sinds ik mijn baan opzegde om fulltime als virtual assistent en copywriter te gaan werken. Sinds september waan ik mij in de Spaanse sferen en run ik mijn online business vanaf dit prachtige Canarische eiland. Wil je ook weten hoe je online geld kunt verdienen, in mijn artikel over digital nomad jobs geef ik je handige tips. Voor nu neem ik je mee in mijn maand december als digital nomad op Gran Canaria, oftewel de Canarische Eilanden! Heb je mijn vorige dagboek nog niet gelezen, klik dan hier.

Met een kerstbeker van Starbucks naar de zee kijken: hoe ironisch!

Buiten de deur werken

Hoewel ik er ook enorm van kan genieten om in mijn eigen appartement aan de slag te gaan, is het voor mij ook echt een rustmomentje om mijn laptop te pakken en buiten de deur te werken. Op de een of andere manier krijg ik dan altijd weer nieuwe inspiratie. Gelukkig zitten er bij mij om de hoek talloze (strand)tentjes waar ik gerust een paar uur aan de slag gaan. Koffie erbij en tikken maar!

Op het strand de tweede aflevering van mijn podcast terugluisteren: spannend!

Nieuwe podcastaflevering

Mocht je het gemist hebben: ik heb sinds kort mijn eigen podcast! Hierin vertel ik je alles over mijn reis als locatie onafhankelijk ondernemer en welke lessen ik hierbij heb geleerd. Afgelopen keer was het de beurt aan het onderwerp faalangst. Je kunt de aflevering op Spotify vinden onder de naam ‘Wherelse de Podcast’, of als je liever leest: hier vind je de uitgeschreven episode terug!

Ik ben 29 geworden!
Lekker even lunchen en lezen op mijn verjaardag.
Shoppen!

Een jaartje ouder

Op 15 december werd ik 29 jaar en hoewel ik normaal gesproken niet zoveel met mijn verjaardag heb, voelde ik me toch echt jarig. Overdag ging ik lekker in mijn eentje lunchen met uitzicht op de zee. Op zo’n moment vind ik het heerlijk om een beetje in mijn dagboek te schrijven en te reflecteren op het afgelopen jaar. Daarna was het tijd om even te shoppen – yes, de winkels zijn hier gewoon open – om ’s avonds spontaan de kroeg in te duiken. Elke woensdag kan je hier pubquizzen. Mijn mond viel open van verbazing toen het groepje mensen waarmee ik hier omga voor me begon te zingen toen ik binnen kwam. Ze hadden zelfs kadootjes, een 29 ballon en slingers. En dat terwijl ik ze pas een paar maandjes ken. Zo lief!

Van deze pizza zou ik er uiteindelijk het hele weekend afliggen. Brr!
Hier ben ik nog nietsvermoedend aan het zingen met mijn favoriete partner in crime
En hier is het raak: ik lig er drie dagen helemaal af. Of in: het is maar hoe je het bekijkt

Voedselvergiftiging?

Een paar dagen na mijn verjaardag gaat het helemaal mis en voel ik me drie dagen beroerder dan ik me ooit gevoeld heb. I kid you not. Op donderdagavond gaan we met zijn allen naar de pizzaria en daarna door naar onze favoriete uitgaansplek: de karaokebar! Hoewel er de ochtend daarna in eerste instantie niets aan de hand lijkt – op wat vermoeidheid vanwege het korte nachtje na – gaat het aan het einde van de middag helemaal mis. Ik wil naar het strand lopen, maar moet halverwege weer terug naar huis. Ik krijg enorme buikkrampen, een koortsaanval en ook ben ik hartstikke duizelig. Alleen al naar de wc lopen of water dringend kost me enorm veel energie. Ik vrees het ergste en vermoed dat ik ergens corona heb opgelopen, maar na drie dagen in bed te hebben doorgebracht, knap ik op maandag ineens op. Twee zelftesten blijken ook negatief. Ik vermoed dat het misschien die pizza is geweest. Brr!

Ik pakte het vliegtuig voor een weekje in Nederland
Van 23 graden naar -5: die muts en sjaal waren dus niet overbodig!
Spanje is prachtig, maar de provincie Overijssel met -5 én zon net zo goed 🙂
Jaxx, de Duitse Herder van mijn stiefzusje, genoot ook enorm van mijn bezoekje 😉
Kerstdiner met héél véél goddelijk eten, onder andere deze pasta met salieboter. Hier mag je mij altijd voor bellen.
Had ik al gezegd dat de hond blij was dat ik er was? En er was ook wijn.

Kerst met familie

Mijn angst voor corona was erg groot, want een paar dagen daarna zou ik naar Nederland vliegen om de kerstdagen met familie door te brengen. Ik was super bang dat dit niet door kon gaan! Gelukkig was ik dus wonder boven wonder op tijd beter en vloog ik voor een week naar Nederland. Een paar dagen vol lekker eten, (veel) wijntjes en lange wandelingen volgden. Ik ging van 23 graden naar -5, dus je kan je voorstellen dat het even schakelen was! Toch vond ik het wel heel fijn om de feestdagen met familie door te brengen en niet op het eiland.

Mijn lange benen en ik opgepropt in het vliegtuig, terug naar Spanje
Vuurwerk op het strand tijdens de jaarwisseling, hoe bizar is dat!
Happy new year!

Vuurwerk op het strand

De dag voor oudjaarsdag vloog ik weer terug naar Spanje om Nieuwjaarsdag op het strand door te brengen. Vuurwerk op het strand! Het was de eerste keer in mijn leven dat ik de jaarwisseling op het strand doorbracht en dat was wel enorm genieten. Op de een of andere manier besefte ik toch niet helemaal dat er een nieuw jaar werd ingeluid omdat ik zonder jas op het strand zat, maar het was super bijzonder! De vuurwerkshow was prachtig en het hilarische was dat ze tien minuten te laat begonnen. Typisch Spanjaarden.

Pizza eten op 1 januari
Op het strand liggen in januari: ik sta er zelf ook nog steeds van te kijken
Hiken blijft een grote hobby hier op het eiland, want er zijn enorm veel mooie plekjes te ontdekken

Warmste nieuwjaarsdag ooit

Ik sluit mijn dagboek van december af met Nieuwjaarsdag 2022. Ik maakte de warmste eerste dag van het jaar éver mee, want ik lag de hele dag met mijn billen op het strand. 24 graden in januari: niet slecht toch? Ik haalde met een paar andere digital nomads pizza af en daarna een duik in de zee. Het weekend eindigden we met een fijne hike bij de botanische tuinen van Gran Canaria. 24 graden en een strakblauwe lucht: de perfecte omstandigheden voor een stevige wandeling. Ik knijp toch wel even heel hard in mijn handjes dat dit gewoon mogelijk is het met het leven dat ik leid. Jou wil ik super erg bedanken voor het lezen en tot volgende maand!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *