Ik kan het amper geloven, maar alweer een dikke drie maanden geleden pakte ik mijn koffers om naar het zonnige Gran Canaria te vertrekken. En ik heb daar nog geen dag spijt van gehad. Wil jij ook een keer als digital nomad naar Gran Canaria of ben je gewoon nieuwsgierig naar mijn leven hier? Kijk dan snel mee in mijn dagboek!

digital nomad gran canaria
Afgelopen maand bestond veel uit eten, mooie uitzichten en quality time met mijn moeder

Als digital nomad naar Gran Canaria – dagboek november

Voor wie vaker mijn blogs leest, weet dat het digital nomad leven op Gran Canaria mij hartstikke goed bevalt. Alweer een dikke drie maanden waan ik mij in de Spaanse sferen en run ik mijn online business vanaf dit prachtige Canarische eiland. Wil je ook weten hoe je online geld kunt verdienen, in mijn artikel over digital nomad jobs geef ik je handige tips. Voor nu neem ik je mee in mijn maand november als digital nomad op Gran Canaria, oftewel de Canarische Eilanden!

digital nomad gran canaria
Mijn eigen podcast editten is enorm leuk!

Ik heb mijn eigen podcast!

Mijn dagboek begin ik direct met een heel leuk berichtje: mocht je het nog niet gelezen hebben via mijn Instagram of blog! Sinds een paar weken heb ik mijn eigen podcast en de eerste aflevering staat nu online. Deze week volgt de tweede, dus mocht je het leuk vinden om te luisteren, dan zou ik ‘Wherelse de Podcast’ op Spotify of Apple Podcasts zeker in de gaten houden. Ook schrijf ik de aflevering elke week uit. Hier vind je de blog van de eerste episode.

digital nomad gran canaria
Cocktail time in het weekend
gran canaria digital nomad
In het weekend mag er wel gedanst worden, right?!

Spaanse uitgaanssessies

Hoewel ik me ervan bewust ben dat er in Nederland momenteel erg weinig kan op uitgaan gebied, is dat hier op Gran Canaria wel anders. Zowel de restaurants, bars als clubs zijn gewoon open. Omdat ik het leuk vind om je een kijkje te geven in mijn leven hier, horen de foto’s van zulke avonden er dus ook gewoon bij. Al hoop ik niet dat ik je al te jaloers maak 😉 In november was ik in de weekenden regelmatig dansend te vinden op de helaas niet al te beste Spaanse muziek, maar hey: klagen doe ik zeker niet! Het is super gezellig om even lekker te knallen op de dansvloer. En ik heb een groepje gelijkgestemden om me heen verzameld die hier net zo over denken.

gran canaria digital nomad
Tijd om mijn moeder van het vliegveld te halen!

Regenachtig weekend met mijn moeder

Op donderdag was het tijd om mijn moeder van het vliegveld te halen. Ze vloog voor een lang weekend naar Gran Canaria om te zien hoe ik hier leef. En natuurlijk om even lekker samen quality time te hebben! Vier dagen lang verkenden we het eiland, maar helaas regende het keihard. Tja: het regent amper op Gran Canaria, maar als het dan een keer slecht is, gaat het ook goed los. We vulden onze dagen dus met shoppen, lekker eten en wandelend onder de paraplu. Oh: en had ik al gezegd dat we veel aan het eten waren? 😉

gran canaria digital nomad
De winkelstraat van Vegueta had het ook zwaar met de regen

gran canaria digital nomad
De leren jasjes waren met die regen en wind helaas niet overbodig
gran canaria digital nomad
Had ik al gezegd dat mijn moeder en ik veel van eten houden? 😉
gran canaria digital nomad
In de avonden wordt het hier wat kouder: tijd dus om een nieuwe jas te scoren
gran canaria digital nomad
Kom je op bezoek in Spanje, dan kan paella natuurlijk niet ontbreken!

Dagje Puerto Rico

Na al die regen, werd het op maandag tijd om samen de zon op te zoeken. Ik woon namelijk in het Noorden van Gran Canaria en daar is het een stuk koeler. Ik had dus een auto gehuurd en op maandag reden we richting het havenstadje van Puerto Rico. Dat bleek een heel goed idee, want de lucht was er strakblauw. We konden zelfs even zwemmen! Lekker lunchen op het terras kon natuurlijk ook niet ontbreken.

gran canaria digital nomad
Laat dat autorijden maar aan mij over!
gran canaria digital nomad
Koffie met slagroom is altijd een goed idee
gran canaria digital nomad
Op mijn gelukkigst 😉

Zonsondergang hike naar Playa Confital

Mijn moeder had ik inmiddels alweer afgezet op het vliegveld en een paar dagen later was het tijd om met een groepje mede-digital nomads te gaan hiken. Op Playa Confital heb je een heel mooi uitzicht over Las Palmas, de stad waar ik woon. Aan het eind van de middag trokken we dus omhoog om de stad te bekijken bij zonsondergang. De avond daarvoor was het een beetje laat geworden, maar ik kan je vertellen dat het de kleine klim waard was: wat een mooi uitzicht over de stad! En natuurlijk heb ik een aantal mooie plaatjes geschoten.

gran canaria digital nomad
Genietmomentje!
gran canaria digital nomad
Ik denk dat ik hier in de lach schoot vanwege het mooie uitzicht 😉
gran canaria digital nomad
Nog even met de hele groep op de foto!
gran canaria digital nomad
Nieuwe dinsdagavond hobby: karaoke zingen 😉

Karaoke night

En dat brengt me alweer bij de laatste foto van mijn dagboek: karaoke zingen! Sinds een paar weken ben ik elke dinsdagavond in de karaoke-bar te vinden bij mij om de hoek en ik kan je zeggen: dat is niet omdat ik het zo goed kan! Op de een of andere manier is het een mega gezellige plek om te genieten van een drankje, en ja: elke week zing ik wel een nummertje. Of mijn omgeving daar blij van wordt is een ander verhaal, maar dat maakt mij niet uit 🙂

Super bedankt dat je de moeite hebt genomen om helemaal tot hier te komen! Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te krijgen in mijn leven als digital nomad op Gran Canaria. Tot volgende maand!

U ook genieten van:

1 Reactie

  1. […] Ik kan het amper geloven, maar het is alweer een dikke vier maanden geleden sinds ik mijn baan opzegde om fulltime als virtual assistent en copywriter te gaan werken. Sinds september waan ik mij in de Spaanse sferen en run ik mijn online business vanaf dit prachtige Canarische eiland. Wil je ook weten hoe je online geld kunt verdienen, in mijn artikel over digital nomad jobs geef ik je handige tips. Voor nu neem ik je mee in mijn maand december als digital nomad op Gran Canaria, oftewel de Canarische Eilanden! Heb je mijn vorige dagboek nog niet gelezen, klik dan hier. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *