As we speak zit ik op Gran Canaria voor mijn eerste lange digital nomad trip. Ik ging wel vaker lange weekendjes of weekjes weg met mijn laptop onder de arm, maar nooit eerder besloot ik voor langere tijd ergens anders te wonen en werken. Het Spaanse Gran Canaria klimaat is een walhalla onder de digital nomads, dus ik heb vandaag 7 tips voor je om te doen op Gran Canaria, voor als je bent uitgewerkt!

Doen op Gran Canaria? Naar het strand van Puerto Mogan!

Gran Canaria klimaat

Gran Canaria is perfect als vakantiebestemming, maar óók als Europese bestemming voor digital nomads. Ik heb er uiteindelijk bijna een halfjaar gewoond, dus je kan wel zeggen dat ik het eiland goed heb kunnen verkennen. Een van de grootste redenen is toch wel het klimaat van Gran Canaria. Echt koud wordt het er namelijk nooit, ook niet in de wintermaanden. In de winter wordt het vaak niet kouder dan 15 graden en zelfs dat is uitzonderlijk. Perfect dus om te overwinteren, wat veel mensen dan ook doen. Als digital nomad ben ik hard bezig met het bouwen aan mijn eigen bedrijf, maar na al dat harde werken wil ik natuurlijk lekker het eiland verkennen. Ik heb daarom deze handige 7 x doen op Gran Canaria-lijst voor je!

7 x doen op Gran Canaria: waar moet je heen?

Bezoek het strand van Puerto Mogan

De Canarische Eilanden zijn onderdeel van Spanje, maar door de ligging voor de Afrikaanse kust is het er altijd super lekker weer. De zomermaanden zijn er snikheet, maar in het najaar is het nog steeds warm. Je vindt op Gran Canaria niet alleen lekkere witte zandstranden om aan je kleurtje te werken, maar ook een zwarte kust! Gran Canaria is een vulkanisch eiland, dus de meeste stranden bestaan uit zwart zand en rotsen. Ben je meer op zoek naar poederzachte zandstranden? Dan moet je in het Zuiden zijn, bijvoorbeeld op Playa Del Ingles als je van drukke en toeristische stranden houdt. Puerto Mogan is ideaal als je van een rustig strand houdt. Je kunt dan ook gelijk het gezellige bijbehorende stadje bezoeken. Zin in spierwit zand en het ultieme eilandgevoel? Anfi Beach is dan perfect.

doen op gran canaria
Hiken op de Roque Nublo op Gran Canaria moet zeker op je bucketlist!

Ga hiken op de Roque Nublo

Zoek jij naar tips om te doen op Gran Canaria, dan moet hiken naar Roque Nublo. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, maar hij staat wel echt op mijn bucketlist. Poque Nublo is een van de grootste vulkanische rotsen ter wereld. Met een huurauto kan je parkeren aan het begin van de wandelroutes om vervolgens zelf naar boven te klimmen. Je kunt kiezen uit drie paden met verschillende lengtes, waarvan de kortste 4,2 km is. Het schijnt een pittige klim te zijn, dus goede wandelschoenen zijn niet overbodig.

Doen op Gran Canaria: Baranco de Las Vacas bezoeken!

Bezoek de Barranco de las Vacas

Over mooie plekjes gesproken: als jij weleens op social media hebt gezocht naar leuke dingen om te doen op Gran Canaria, dan ben je dit vast tegengekomen. De kloof tussen Agüimes en Santa Lucía heet Barranco de las Vacas en deze kloof lijkt erg op de Antelope Canyon in Arizona. Het is even zoeken naar dit unieke plekje op Gran Canaria. Dus als je een huurauto hebt gevonden, dan moet je navigeren naar Tobas de Colores Barranco de las Vacas. zoals ik ook met een aantal vrienden heb gedaan. Vanaf de parkeerplaats loop je stijl naar beneden, dan een tunneltje door en je bent er! Ik ging op een zaterdag, dus het was er erg druk, maar op een doordeweekse dag schijnt het veel rustiger te zijn. De foto’s die je er kan schieten maakt dat het een bezoekje waard is!

doen op gran canaria
De grotten van Los Azulejos zijn een bezoekje waard tijdens je tripje op Gran Canaria!

Bezoek de naturalpools op Los Azulejos

Ook iets wat je echt moet doen op Gran Canaria, is hiken in Los Azulejos naar de natural pools. Deze hikeroute van 16 kilometer brengt je door spectaculaire landschappen. Slim is wel om goede schoenen aan te doen, want je voeten worden niet gespaard 😉 Gelukkig is er ook een iets kortere route die ik sowieso neem wanneer ik deze route ga wandelen.

De duinen van Maspalomas: zie je me daar achterin ontzettend genieten? 😉

Wandel over de duinen van Maspalomas

Zelf zit ik momenteel in het drukkere Las Palmas, maar een bezoek brengen aan de uitgestrekte duinen van Maspalomas, oftewel Dunas of Maspalomas stond zeker op mijn lijstje om te doen op Gran Canaria. Vorig weekend was het eindelijk zover! De duinen van Maspalomas zijn perfect om mooie foto’s te maken voor je Instagram. Precies dus ook wat ik deed! Met twee andere nomads die ik hier heb ontmoet, gingen we op pad met onze huurauto. Het was een flinke rit, maar het was het echt waard! Het is echt bizar om te voelen hoe stil het is bovenop zo’n hoge berg zand. Echt een mooi momentje van realisatie.

doen op gran canaria
Las Palmas heeft ideale winkelstraatjes om lekker te shoppen

Winkelen en terrasjes pakken in Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria, de plek waar ik op dit moment ook een appartementje huur. Ben je dol op een beetje cultuur snuiven, dan is Vegueta de place to go. Columbus kwam hier aan voordat hij naar Amerika vertrok. Mooie plekjes zijn de Santa Ana Kathedraal, Mercado de Vegueta en Casa De Colon. Die laatste is het voormalige verblijf van Columbus en nu zit er een museum. Cala de Triana is de bekendste winkelstraat. Ik hop hier regelmatig eventjes langs als ik iets nodig heb, want ze hebben er echt álle Europese winkels.

Goedkope vliegtickets scoren? 9 x de beste tips

Grotwoningen bekijken

Last but zeker not least hoort grotwoningen bekijken echt in dit lijstje met doen op Gran Canaria. Ben je gek op geschiedenis, dan is een bezoekje aan het Museo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara zeker een goed idee. Er zijn hier verschillende grotwoningen ingericht met oude details om je een indruk te geven hoe leven er destijds uitzag. Het grottencomplex Cenobio de Valeron is heel indrukwekkend, want hier zijn grotwoningen uitgehouwen in rotsen ontdekt. Dit ‘grottendorp’ bestaat uit meer dan 200 woningen, die ook soms boven elkaar zijn gebouwd. Het museum van de grotwoningen heeft ook een verbluffend uitzicht waar je ook weer fijne foto’s kunt maken 😉

U ook genieten van:

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *