Hi! Ik ben Elsemieke – beter bekend als Wherelse. Ik help ondernemers om van een ingewikkelde dosis informatie een lekker verhaal te maken. Als freelance journalist en tekstschrijver doe ik niets liever dan schaven aan een tekst totdat ‘ie perfect is. Perfectionisme bestaat niet, behalve wanneer het op een catchy tekst aankomt.

Inmiddels ben ik ook zoveel meer dan alleen een copywriter en kan ik je bijvoorbeeld ook helpen met je social media of andere marketing kanalen. Als je daar meer over wil weten, klik dan hier.

Van hobby naar droombaan

Op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de magische kracht van het woord. Leesvoer heb ik onder mijn neus, waar dan ook ter wereld. Logisch dat ik me als een vis in het water voelde op de opleiding Journalistiek. Met mijn diploma op zak maakte ik van mijn hobby mijn werk: met de juiste woorden een verhaal glans geven. De lezer het gevoel te geven alsof ik létterlijk tegen je praat.

Droombaan: of toch niet?

Twee jaar lang bestierde ik één van de grootste online magazine’s van Nederland: Girlscene.nl. Hoera voor de visualisatie van een statig kantoor en teamleden om aan te sturen, ware het niet dat ik in de verkeerde droom was beland. Tijdens mijn tijd als hoofdredacteur van Girlscene realiseerde ik me dat ik liever mijn eigen koers wil varen. Daarom zette ik in 2021 mijn vaste vertrouwde baan aan de kant om fulltime te gaan ondernemen.

Van droombaan naar vrije vogel

Als freelance journalist en copywriter schrijf ik inmiddels voor diverse online mediatitels, zoals NU.nl, Ze.nl en TrendAlert.nl. Ook help ik MKB’ers met knallende webcopy, vlotte social strategieën en andere tekstklusjes. Werken waar en wanneer ik maar wil, voor titels en klanten waar ik een goed gevoel van krijg: dreamjob! Zo heb ik mijn business eens een halfjaar als digital nomad op Gran Canaria gerund. Hier lees je het hele verhaal over deze switch.

Verder ben ik een echte #taalnazi – excuse my language. Wat voor dt-fouten dan ook gaan er bij mij niet in, ik whatsapp nog met volzinnen en word misselijk van verkeerd gebruikte bezittelijke voornaamwoorden. Daarnaast omschrijf ik mijn humor graag als de enige mogelijke, sta ik regelmatig in de sportschool en ben ik een echt ‘mensenmens’. Tot slot houd ik niet van koken, maar wél van lekker eten.

Mij inhuren als tekstschrijver of virtual assistant?

Maar tot zover over mij. Ik geef je graag tips hoe jij óók meer vrijheid kunt ervaren in je business. Ook kun je mij inhuren als tekstschrijver om je online zichtbaarheid te vergroten. Of misschien kan je mijn hulp beter gebruiken als virtual assistant. De mogelijkheden zijn legio. Je kan mijn contactformulier invullen, me volgen op Instagram of me een berichtje sturen via LinkedIn. Spreken we elkaar snel?