Nu de wereld steeds meer open gaat, is het ook weer tijd om op vakantie te gaan. Hoewel we allemaal lang hebben kunnen sparen, is het toch prettig om een goedkope vakantie te boeken. Heb je extra geld over om een drankje te doen op een zonnig terras! Lees je mee met mijn tips om de goedkoopste vakantie ooit te boeken?

goedkoopste vakanties
Ook een goedkope strandvakantie is binnen handbereik!

7 x tips om de goedkoopste vakantie ooit te boeken

1. Welke dag is het beste om een vliegtuigticket te boeken?

Ik schreef al eerder een blogpost specifiek over goedkope vliegtickets scoren, maar ook hier komt ‘ie nog een keertje terug. Het gerucht is dat je het beste 140 dagen van tevoren kunt boeken, mocht je dan natuurlijk al weten wanneer je weg wil! Wanneer je vroeg een vlucht boekt, hebben vliegtuigmaatschappijen zekerheid en dus zijn stoelen een stuk goedkoper. Boek vooral niet op vrijdag, want dat is de dag waarop mensen vaak een ticket bestellen. Op zondag en dinsdag scoor je makkelijker de goedkoopste vakantie. Een vlucht kan ook een stuk goedkoper zijn als je flexibel bent in je vluchtdata. Pas dus je schema aan op de deals die je tegenkomt, als je goedkoop wil vliegen.


2. Skip de toeristische plekken

Hoewel we snel kiezen voor toeristische trekpleisters of hoofdstad van een land is het véél voordeling (en leuker!) om naar een andere plek te gaan. Skip die shopsessie in Parijs, maar kies voor een knus stadje buiten de grote massa. Ga niet shoppen in Barcelona, maar ook op de minder bekende plekken zijn genoeg leuke winkels. Zo zit ik nu op Gran Canaria en ook hier zijn leuke winkelmogelijkheden, café’s en hotspots.

3. Zoek in privé browsers

Cookies zijn echt je vijand als je op zoek bent naar de goedkoopste vakantie ooit. Verschillende aanbieders zien dan dat jij op zoek bent naar vliegtickets of hotels en gooien vervolgens de prijzen omhoog van de bestemmingen waarop jij zoekt. Zet ‘m dus altijd op het incognito-venster! Veel sites meten hoe vaak je terugkomt op een bepaalde site, hier spelen zij dan slim op in met het verhogen van de eerdere prijs van jouw zoekopdrachten. Gebruik dus altijd verschillende browsers of gebruik de ‘incognito-modus’ in Google Chrome en wees deze trucjes te slim af.

goedkoopste vakanties
Doe zelf je boodschappen op vakantie, dat bespaard een heleboel geld

4. Doe zelf boodschappen op vakantie

Een vakantie is natuurlijk al duur genoeg, maar met een paar kleine aanpassingen maak jij je droomreisje een stuk goedkoper. Boek bijvoorbeeld zonder ontbijt. Dit scoor je ook makkelijk buiten het hotel in de supermarkt en is vaak ook nog eens een stuk gezonder. Zeker wanneer je een appartementje hebt of AirBnb, is het goedkoper om zelf je boodschappen te doen.

5. Vermijd het hoogseizoen

Tijdens de schoolvakanties vliegen de prijzen omhoog als het gaat om accommodaties en vliegtickets. De goedkoopste vakantie vind je op deze momenten sowieso niet. Ik maakte de grote fout om afgelopen augustus een weekje naar de Bulgaarse zon te vliegen, maar boy I was wrong. De vakantie was niet alleen super duur, maar ook was het ontzettend druk met gezinnen en feestende jongeren. De volgende keer ga ik wel op een ander tijdstip, maar nooit meer hartje zomer.

6. Ga met de trein

Vliegen is heerlijk en snel, maar er zijn meer mogelijkheden om op een bepaalde bestemming te komen. Als je een goedkope citytrip in Europa zoekt, dan is een reisje met de trein ook een goed idee. Zo’n tripje kan zomaar tientallen euro’s schelen en het is nog eens een gezellige ervaring ook.

7. Doe aan een huizenruil

Heb je weinig budget dit jaar en zoek je dus de goedkoopste vakantie ooit? Ruil dan eens van huis met een vriendin of familielid. Ook zijn er speciale Facebook-pagina’s en websites waar jij op het huis van iemand anders kan passen. Zo is er zelfs een mogelijkheid om op iemands huisdieren te passen als diegene op vakantie is, in ruil voor onderdak: Trusted Housesitters. Ik ben zeker van plan om dit eens uit te testen!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *