Het is heerlijk om onderweg te zijn naar een nieuwe bestemming, maar je wil natuurlijk niet te veel betalen voor je reisje. Gelukkig heb ik in de loop der jaren een aantal handige hacks ontdekt waarmee je goedkope vliegtickets kunt scoren. Dit zijn mijn 9 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets!

goedkope vliegtickets scoren

1. Zoek je tickets via het incognito-venster

De eerste tips is meteen een hele duidelijk: zoek nóóit via je gewone browser. Cookies zijn echt je vijand als je goedkope vliegtickets wil scoren. Verschillende aanbieders zien dan dat jij op zoek bent naar vliegtickets en gooien vervolgens de prijzen omhoog van de bestemmingen waarop jij zoekt. Zet ‘m dus altijd op het incognito-venster!

2. Skyscanner overal-functie

Hoe vaker je reist, hoe beter je wordt in goedkope vliegtickets boeken. Skyscanner is toch wel mijn ultieme favoriet als het op het boeken van goedkope vliegtickets aankomt. Je kunt er filteren op de goedkoopste maand en dag om een ticket te boeken. Ook kun je een prijsalarm instellen, zodat je een bericht krijgt als de prijzen veranderen van jouw gewenste bestemming. Nog handiger: de ‘overal-funtie’, waarmee je kunt zoeken op het goedkoopste ticket, ongeacht je bestemming. Je vult je vertrekvliegveld en vertrekdatum in, als bestemming overal’ en dan laat de site zien waar je goedkoop heen kunt vliegen op jouw data.

3. Twijfelkont? Check Tix.nl/zon

De website Tix.nl heeft ook een handige functie die wel wat wegheeft van de Skyscanner overal-functie. Je kunt op Tix.nl/zon de maand opgeven waarin jij op reis wil, de temperatuur (zon natuurlijk ;-)), hoelang je weg wil, vliegduur, vertrekplaatsen, eventuele activiteiten en de prijs. Dan rolt er vervolgens een handige optie uit. Ideaal voor de twijfelkonten onder ons!

4. Wees flexibel in de luchthaven

Natuurlijk is het heerlijk als je vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven vliegt, maar je kunt besparen wanneer je uitwijkt naar een andere. Amsterdam is een duur vliegveld, en dat geldt voor de meeste vliegvelden in hoofdsteden. Vliegen vanaf een B-vliegveld kan geld schelen omdat de belastingen vaak lager liggen dan op de grotere airports. In Nederland kan je denken aan Eindhoven Airport, maar ook Düsseldorf ligt niet al te ver weg. En wanneer je in een grote andere Europese stad terecht komt, is het slim om op een kleinere luchthaven te landen, zodat de goedkope vliegtickets toegankelijker zijn.

5. Vlieg alleen met handbagage

Als jij een weekendje weg gaat, wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn voor je vliegticket, toch? Mijn tip is dan om alleen met handbagage te vliegen. Wanneer je alleen met handbagage vliegt scheelt je dat al snel een paar tientjes per vlucht. Een koffer meenemen in het ruim kost altijd extra bij elke vliegtuigmaatschappij. Dus wanneer je alleen een weekendje weg gaat of een weekje naar de zon, is het slim om alleen met handbagage te vliegen. Eventueel kan je samen een koffer delen met je reismaatje, als jullie toch meer bagage nodig hebben.

6. Wanneer is de goedkoopste tijd om vliegtickets te boeken?

Vliegtickets zijn over het algemeen drie tot zes maanden voordat je vertrek het goedkoopst, zeker wanneer je ver weg gaat. Boek vooral niet op vrijdag, want dat is de dag waarop mensen vaak een ticket bestellen. Doordeweeks is goedkoper. Houdt vooral rekening mee met de data en wees niet te moeilijk als je goedkope vliegtickets wil. Een vlucht kan namelijk een stuk goedkoper zijn als je flexibel bent in je vluchtdata. Pas dus je schema aan op de deals die je tegenkomt, als je goedkoop wil vliegen.

Vlieg alleen met handbagage, dat scheelt je een heleboel geld

7. Schrijf je in voor aanbiedingwebsites

Oké: op de aanbiedingen letten dus en daar je vluchtdata op aanpassen. Om op de hoogte te blijven van dit soort aanbiedingen, zijn er handige websites met ticketdeals. Ticketspy.nl, Vakantiepiraten.nl of WeFlyCheap.nl zijn super handig voor dit soort slimme deals. Zij plaatsen elke dag alle aanbiedingen die ze kunnen vinden op hun website. Je kunt je inschrijven voor hun nieuwsbrief, maar ook kan je ze via Facebook volgen.

8. Nieuwsbrieven

Over nieuwsbrieven gesproken: het is een goed idee om je in te schrijven op de nieuwsbrieven van de beste ticketaanbieders. Voorbeelden zijn de nieuwsbrieven van Tix.nl en Paperflies. Dan krijg je regelmatig de beste deals in je inbox om goedkope vliegtickets te scoren. Handig!

9. Stap eventueel over

Een rechtstreekse vlucht is vaak niet de goedkoopste. Tenminste niet bij een lange vlucht, bij een stedentrip is dat natuurlijk wel anders. Als twee losse vluchten door verschillende maatschappijen worden uitgevoerd, kan jou dat zomaar een paar honderd euro schelen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je geen zin hebt om uren op een vliegveld rond te dwalen. Je moet je in dit geval afvragen of je voor comfort gaat, of goedkope vliegtickets. Als je net als ik een digital nomad bent en je een online job hebt, kun je natuurlijk altijd wat werk doen op het vliegveld.

U ook genieten van:

7 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *