Op het moment dat ik dit schrijf is het 1 november en woon ik alweer twee maanden op Gran Canaria! Het is bizar hoe snel de tijd gaat. Moest ik de eerste maand nog wennen aan de nieuwe omgeving en de warmte: sinds maand twee ben ik al meer gewend aan Gran Canaria als digital nomad bestemming. Het werd dus wel tijd om lekker het eiland te verkennen. Here we go!

gran canaria digital nomad
Afgelopen maand bestond vooral uit uiteten gaan en toffe plekken bezoeken!

Gran Canaria als digital nomad bestemming: dagboek oktober

Schreef ik de eerste maand in mijn dagboeken en blogs vooral over de overgang van Nederland naar de Canarische Eilanden, inmiddels voel ik me echt thuis hier. Gran Canaria is de beste Europese digital nomad bestemming voor mij, dus mijn voorgevoel klopte! Ik heb al een aantal nieuwe vrienden gemaakt, ging zelfs op date én ik ontdekte geweldige plekken op het eiland! Kijk je mee met mijn tweede maand als digital nomad op Gran Canaria?

Vanuit het vliegtuig had ik uitzicht op de lava spuwende vulkaan op La Palma

Mocht je mij op Instagram volgen, dan heb je misschien wel gelezen dat ik half september halsoverkop terug naar Nederland vloog omdat mijn opa was overleden. Ik heb daar twee weken met familie doorgebracht om zijn crematie te regelen en ook om natuurlijk samen te zijn. Dat is toch wel een van de nadelen aan de digital nomad lifestyle: dat je zo ver weg bent wanneer er iets naars is gebeurd in je familie! Gelukkig is het maar 4 uur vliegen tussen Gran Canaria en Nederland, dus het was het voor mij zeker waard om voor deze periode terug te vliegen.

Na twee weekjes bij familie gelogeerd te hebben – ik heb immers mijn eigen appartementje in Nederland opgezegd – was ik weer terug op Gran Canaria. En daar was ik heel blij om, want ondanks alles wat er rondom mijn opa was gebeurd, was ik het Spaanse eiland nog lang niet zat. Eenmaal geland en terug in Las Palmas, was het eerste wat ik deed natuurlijk de zonsondergang bekijken!

Tijd voor een wijntje in mijn nieuwe Spaanse appartementje!

Aan het begin van mijn avontuur van Gran Canaria als digital nomad bestemming, had ik een studiootje gehuurd praktisch aan het strand van Las Canteras, maar deze was helaas alweer verhuurd toen ik terugkwam. Lucky as I am vond ik een veel betere optie! Ik ben lid van een aantal Facebook-groepen voor digital nomads en daar regelde ik een heel ruim appartement! Ik mag er drie maanden wonen en heb hier zelfs mijn eigen kantoortje: hoe heerlijk is dat?!

Mijn nieuwe knusse appartementje op Gran Canaria
Mijn heerlijk ruime douche is perfect na een dagje op het strand
gran canaria digital nomad
Het was tijd om leuke dingen te doen met vrienden!

Tijdens mijn eerste twee weken op het eiland, sloot ik al snel vriendschap met Aliona: zij is ook digital nomad en komt uit Oekraíne. Misschien herken je het wel: soms ontmoet je iemand waarmee je direct een bepaalde klik hebt, ondanks dat je elkaar nét kent. Dat was met haar dus het geval! Je kan je dus ook wel voorstellen dat ik dolblij was om haar weer te zien toen ik weer terug was op het eiland en we gingen dan ook direct op pad om het eiland verder te verkennen.

gran canaria digital nomad
Risotto bij mijn favoriete tentje: Lupé. Mocht je ooit in Las Palmas op Gran Canaria zijn: dikke aanrader!
gran canaria digital nomad
De avond is natuurlijk niet compleet zonder een lekker glas sangria 😉
gran canaria digital nomad
Hier ben ik super gefocust om onze huurauto veilig naar de top van de heuvel te brengen

Ik schreef er al eerder over in mijn doen op Gran Canaria-lijstje, maar inmiddels heb ik mijn eigen tips ook in de praktijk gebracht! Samen met twee vriendinnen die ik hier heb ontmoet, waaronder de Oekraïense, huurden we op een zaterdag een auto om richting de Duinen van Maspalomas te rijden. Hier ligt een heleboel Afrikaans zand. En dat was geweldig! We besloten dat ik zou rijden en hoewel ik doorgaans geen moeite heb met autorijden, was het toch wel even andere koek om dat monster langs de hoge afgronden in de bergen te krijgen. De Spanjaarden rijden daar echt als gekken. But I did it!

gran canaria digital nomad
Onderweg maakten we nog even een pit-stop bij de Instagram hotspot Barranco De Las Vacas
gran canaria digital nomad
Als je een dag bij de zee doorbrengt, mag een lekker lunch met vis natuurlijk niet ontbreken 😉
gran canaria digital nomad
Hoe ontzettend gaaf is dit uitzicht bij de Duinen van Maspalomas?!
gran canaria digital nomad the dunes
Compleet onder het zand en het zweet ploften we even neer voor een groepsfoto 😉
gran canaria digital nomad
Genietmomentje tijdens mijn allereerste bootfeestje.

Mijn maand oktober van Gran Canaria als digital nomad bestemming, stond vooral in het teken van nieuwe plekken ontdekken. Zo kwam ik ook terecht op mijn allereerste bootfeestje. Via een local die ik heb ontmoet op het eiland, werd ik uitgenodigd om een aantal uur op een boot door te brengen in het zuiden, nabij Puerto Rico. Een grote bus bracht ons ernaar toe, waarna we vier uur lang met 75 man op een deinende boot stonden te dansen op housemuziek. Genieten!

gran canaria digital nomad
Making memories! 😉
gran canaria digital nomad
Tijd om aan mijn spierkracht en conditie te werken.

Al die uitjes zijn natuurlijk heerlijk, maar ik vind het ook fijn om soms even op mijzelf te zijn. Tijdens het sporten bijvoorbeeld. Dus ik nam een sportschool abonnement bij een gym bij mij op de hoek. Die zit gelukkig op 10 minuutjes loopafstand: perfect! DreamFit in Las Palmas is een hele ruime, schone sportschool en ik voel me er nu al op mijn gemak.

gran canaria digital nomad
Hoe geweldig is dit uitzicht?! Zo is sporten niet zo erg, right?!
gran canaria digital nomad
Niet verkeerd zo’n uitzicht op zee tijdens een dagje werken!
gran canaria digital nomad

Hoewel ik de afgelopen maand dus ontzettend veel leuke dingen heb gedaan, moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Die digital nomad lifestyle financiert zich niet vanzelf 😉 Meestal werk ik vanuit mijn kleine kantoortje in mijn nieuwe appartement, maar ik vind het ook heerlijk om in een cafeétje mijn laptop open te klappen. Koffie erbij en go! Een van de grootste voordelen de digital nomad job, vind ik 🙂 Gran Canaria als digital nomad bestemming is de perfecte keuze als je hiervan houdt, want er zijn een heleboel opties om lekker te werken.

Dankjewel voor het lezen!

U ook genieten van:

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *