Hoewel Gran Canaria mijn ultieme favoriet is wanneer het op digital nomad bestemmingen aankomt, was ik laatst vijf dagen op Lanzarote. Dit Canarische eiland staat bekend om haar fantastische stranden en heuvelachtig landschap. Ook kan je hier net als op Gran Canaria het hele jaar door genieten van de zon, met in de zomer temperaturen rond de 25 graden. Ik was er eind januari, dus het was er een heerlijke 19 graden. Ga jij binnenkort ook op workation of vakantie naar dit Canarische eiland? Hier zijn mijn Lanzarote bezienswaardigheden to do’s!

Lanzarote bezienswaardigheden: 7 x doen en zien

Lanzarote bezienswaardigheden

Het algenmeer bij Lago Verde is een must see als je op zoek bent naar Lanzarote bezienswaardigheden.

1. Lago Verde

Mijn lijstje met bezienswaardigheden Lanzarote begin ik direct met het gifgroene meer bij het dorp El Golfo. Dit meer zit in een oude krater van een vulkaan en heeft haar kleur te danken aan de algengroei. Wij hadden een auto gehuurd voor de hele trip, dus het was een perfect moment om richting het Noorden van Lanzarote te rijden om dit algenmeer te bezoeken. Het is wel vrij toeristisch, maar toch wel een bezoekje waard, als je het mij vraagt.

Lanzarote bezienswaardigheden
Ga je samen met je liefje? Dan is Flamingo Beach perfect om jullie liefde met een slotje te bezegelen.
Lanzarote bezienswaardigheden

2. Playa Flamingo

De meeste stranden op Lanzarote zijn zwart omdat het een vulkanisch eiland is. Gelukkig zijn er wel een paar stranden die wit zand hebben, wat ik persoonlijk toch fijner vind. Playa Flamingo is het mooiste strand van Lanzarote omdat het water er heel helder is en het zand wit. Het strand loopt ver door in de zee, waardoor het lekker ondiep is.Het strand ligt in een bescherm natuurgebied en daarom is het niet zo druk met toeristen. Ideaal! Vanaf dit bijzonder mooie strand kun je ook snorkelen langs de bijzondere grotten, want het heldere water is er ultiem geschikt voor. Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat het wat te koud was, maar als ik weer eens op Lanzarote ben ga ik dit zeker doen!

Goedkope vliegtickets scoren? 9 x de beste tips

Lanzarote bezienswaardigheden
Een grottentour moet echt op je bezienswaardigheden Lanzarote-lijstje 😉

3. Cueva de Los Verdes

Bezienswaardigheden Lanzarote nodig? Het is een vulkanisch eiland en tijdens een uitbarsting is er ondergronds een 7 kilometer lang vulkanisch grottenstelsel ontstaan. Je kunt een rondleiding met een gids boeken en dan krijg je een tour langs dit bijzondere onderdeel van Lanzarote. Wij deden dit ook en ik kan je dit zeker aanraden! Binnen 45 minuten neemt een gids je mee door de historische grotten en krijg je er direct een uitleg bij. En in de zomer is het ondergronds heerlijk afkoelen 😉

Lanzarote bezienswaardigheden
Krabbetjes spotten bij de Jameos Del Agua!

4. Jameos Del Agua

Het grottenstelsel Cueva de los Verdes heeft nog een onderdeel, namelijk Jameos Del Agua heet. De bekende kunstenaar César Manrique is verantwoordelijk voor een aantal zaken, zoals een kunstmatige langune in de buitenlucht en een vulkaanmuseum. Het leuke is dat je er allerlei kleine krabbetjes tegenkomt in het water die je van een afstandje kunt spotten. Als je het mij vraagt is de Jameos Del Agua wel de moeite waard om even doorheen te wandelen als je toch de grotten bezocht hebt 😉

Lanzarote bezienswaardigheden
Bij Mirador del Rio heb je een fantastisch uitzicht op het eiland La Graciosa
Lanzarote bezienswaardigheden
Even een groepsfoto 😉

5. Mirador del Rio

In het noorden van Lanzarote zit een uitkijkpunt en dat heet Mirador del Rio. Vanaf 475 meter hoogte heb je uitzicht over Lanzarote en het over het eiland La Graciosa. Het is wel handig als je een huurauto hebt, want er gaat geen bus naar het uitkijkpunt. Wij reden er op een hele warme dag naartoe en ik kan je vertellen: het was het zeker waard! Het uitzichtpunt moet zeker op je Lanzarote bezienswaardigheden-lijst als je van plan bent het eiland te bezoeken, want het uitzicht is fenomenaal.

Lanzarote bezienswaardigheden
Kan je je voorstellen dat ik hier naast een duizenden jaren oud stuk lava sta?
Lanzarote bezienswaardigheden
Nationaal Park Timanfaya is een bezoekje waard als je het vulkanisch landschap interessant vindt

6. Nationaal Park Timanfaya

Het Nationaal Park Timanfaya is perfect voor als je op zoek bent naar bezienswaardigheden op Lanzarote, want je kunt de vulkanische landschappen van het eiland bekijken. Met een huurauto is dit park het beste te bezoeken, maar je kunt ook een georganiseerde tour doen. Wij pakten lekker de huurauto en reden dwars door het natuurgebied. Een aanrader is het om de auto ergens te parkeren en vervolgens lekker tussen de vulkanen rond te lopen: een plek waar je eigenlijk wel geweest moet zijn als je op Lanzarote bent!

Lanzarote bezienswaardigheden
Zonsondergang in het zuiden van Lanzarote

7. De hoofdstad (Agaete) bezoeken

De eerste helft van mijn weekje op Lanzarote zat ik in het meest toeristische gedeelte van het eiland en dat kan ik je niet aanraden. De eettentjes langs de boulevard zijn er niet bepaald lekker en heel erg gericht op Britse toeristen. Gelukkig hadden we voor het tweede gedeelte van de trip een AirBnB geboekt in een ander gedeelte van het eiland: namelijk in de hoofdstad Agaete. Ze hebben er ook een stuk meer lekkere eettentjes en je wordt er niet direct overspoeld door het massatoerisme. En de zonsondergangen zijn er fenomenaal!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *