Ik schrijf dit vanaf mijn keukentafel in een snikheet Las Palmas, op het Spaanse eiland Gran Canaria. Vorige week maakte ik éindelijk de overgang naar de digital nomad lifestyle. Voor mij een droom die uitkomt. Ik neem je graag mee in mijn eerste week op het eiland. Bereid je maar vast voor op veel zon, zee en strandfoto’s 😉

Mijn ontplofte koffer in Amsterdam. Helaas paste niet alles erin wat ik wilde 😉
Mijn keuken de avond vóórdat mijn studio leeg moet zijn. Je snapt: stress!

Hoewel ik er al langer over dub om digital nomad te worden, ging het afgelopen week ineens ontzettend snel. Ik moest binnen een paar weken mijn studiootje in Amsterdam uit, wat sneller was dan gedacht. Dus ik probeerde al mijn meubels te verkopen – wat niet helemaal lukte – graag gedaan buren 😉 – en mijn spullen die ik niet meenam bij familie en vrienden droppen. Best wel stressvol allemaal dus! Ondertussen was ik ook nog gewoon ‘even’ fulltime aan het werk. Gelukkig had ik een paar hele lieve mensen in mijn omgeving die mij wilden helpen met spullen sjouwen, verkopen of zelfs wat meubels voor me wilden opslaan. In mijn eentje was ik namelijk allang ontploft 😉

Ready for take-off!

Mijn mooie – maar veel te kleine – koffertje van SuitSuit

Goed, na een boel gedoe en weinig slaap, was het op 1 september dan éindelijk tijd om naar Schiphol te gaan! Met een hilarisch kleine koffer – wáárom dacht ik dat máánden op reis gaan met alleen handbagage een goed idee was – kwam ik aan op het vliegveld. Kom maar door met dat nieuwe avontuur! Ik had nog flink wat stress, want ik moest voor het eerst in mijn leven op een vlucht overstappen, namelijk via Barcelona. Nu is dat op zich niet zo’n punt, maar vanwege het coronavirus moet je allerlei ingewikkelde formulieren invullen over je eigen gezondheid. En daar vinden ze op elk vliegveld weer wat anders van. Love het stugge Spaanse grondpersoneel op Barcelona 😉

Mijn knusse loft in Las Palmas – Gran Canaria!

Mijn kleine, maar super schattige Spaanse bed

Na twee helse vluchten met veel krijsende kinderen en chagrijnig Spaans douanepersoneel – hoezó moet je bij Ryanair extra betalen voor je handbagage?! – kwam ik gelukkig aan in mijn appartementje. De Spaanse eigenaresse wachtte me enthousiast op met een fles wijn, maar ik was zo kapot dat ik alleen nog maar mijn bed in wilde. Die wijn kwam morgen wel. Als ik moe ben, kan je maar beter uit de buurt blijven 😉 Maar mega lief was het wel. Gelukkig begreep ze me wel en sprak ik haar de volgende dag weer.

Met hele kleine oogje aan de koffie

Deze foto stuurde ik de volgende ochtend naar mijn moeder. Je ziet hier heel goed hoe moe ik ben! En het hilarische is, al vond ik dat toen niet zo, dat ik me een uur vergiste in de tijd. Hier in Las Palmas op Gran Canaria is het namelijk een uur vroeger dan in Nederland. Ik had om 09.00 uur een Zoom-meeting, dus ik zat braaf klaar om 08.00 uur, Spaanse tijd. Maar wat bleek: mijn iPhone had de tijd niet veranderd! Wat dus inhield dat ik met mijn goede gedrag om 07.00 uur Spaanse tijd voor mijn laptop zat. Shit… En ik vond het al zo donker buiten toen ik opstond.

Het uitzicht vanaf mijn appartement. Ik kijk direct op de zee!
Als een blij ei op het strand

Aan het einde van die eerste werkdag plofte ik helemaal kapot neer op strand, wat létterlijk twee minuten lopen was. I kid you not. Ik prijs mezelf dus wel echt héél gelukkig met de locatie van mijn appartementje. Het is hier elke dag boven de 25 graden, dus dan is het heerlijk om aan het einde van de dag mijn laptop dicht te kunnen klappen en een duik in de zee te nemen. Daarna is het tijd om in de zon op mijn strandlaken een boek te lezen. Blijer kun je mij niet krijgen.

Mijn knusse zithoekje in de loft. Hoe leuk is dit behang?!

Éen van de tofste dingen van mijn loft vind ik, naast dat ‘ie súper dicht bij de zee ligt, toch wel het behang! I mean, hoe hysterisch, maar ook geweldig?! Ik word er elke dag weer vrolijk van als ik ernaar kijk. En ik maak er stiekem ook iets te veel foto’s voor 😉

Mijn workspace! Mét ventilator op m’n gezicht, want: HEET
Mijn uitzicht op de witte onderbroeken van mijn overbuurvrouw 😉

Na een paar dagen dagen vooral veel achter mijn laptop te hebben gezeten, vond ik het weekend perfect voor wandelingen over het eiland. Boy, was I wrong. Ik zei al dat ik vrij last-minute uit Amsterdam ben vertrokken, omdat ik eerder mijn studio uit moest dan gedacht. Nou, die stress rondom dat alles én de intense warmte hier in Las Palmas op Gran Canaria, werden me allemaal even te veel. Niet zo gek hoor, maar ik ga soms nogal als een wervelwind door het leven en vergeet daarbij dat ik soms rust nodig heb. Ik heb het weekend dus vooral zwetend en naast in een intense houding bij het toilet doorgebracht. Ik zal je de details besparen.

Op zondag is het doodstil in de straten van Las Palmas op Gran Canaria
Mijn ‘achtertuin’ bij zonsondergang… Niet verkeerd he?

Ben ik al bruin? 😉

Gelukkig voelde ik me op zondag al wat beter en durfde ik het aan om mijn loft te verlaten. Ik struinde door een vrijwel leeg Las Palmas op Gran Canaria, want de Spanjaarden zijn volgens mij nogal christelijk. Er is dus helemaal niks open op zondag, behalve supermarkten. Dat is deze Amsterdamse wereldburger natuurlijk niet meer gewend 😉 Anyway, veel energie had ik toch nog niet echt, dus ik genoot ervan om rustig rond te dwalen. Een podcastje op en ik vermaakte me wel. Daarna was het natuurlijk tijd om weer het strand op te duiken 😉

Deze muur is dus echt gemaakt voor héél veel selfies

Zo! Dit was mijn eerste week als digital nomad in Las Palmas, Gran Canaria. Super leuk om je een kijkje te geven in mijn leven middels deze foto’s. Hopelijk vind jij het ook leuk om te lezen. Ik blijf in ieder geval een maand op het eiland. Wat ik daarna ga doen? Geen idee! Ik heb nog plannen om naar Valencia te gaan, maar dat kan ook zomaar veranderen. Ik zie het allemaal wel. Tot volgende week!

Ga jij binnenkort voor de eerst keer alleen op reis? Dan heb ik wat advies voor je in mijn artikel over de eerste keer solo reizen.

U ook genieten van:

5 Reacties

  1. […] Ik eindigde mijn vorige dagboek van mijn eerste week in Las Palmas, Gran Canaria met dat ik ziek was. De afgelopen weken rondom mijn verhuizing waren nogal stressvol. En wanneer ik stress heb, gaat mijn eetpatroon er altijd als eerste aan. Dan eet ik een stuk minder fruit en groente en wil ik alleen maar vet en ongezonde dingen. Dat wil ik anders. Ik heb hier een heerlijk appartementje met een fantastische keuken en koelkast, dus ik gooide die vol en begon de week met een gezond ontbijtje. Zo ziet het er trouwens niet uit, haha! […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *