Hi! Wat tof dat je weer meeleest met mijn week. Inmiddels zit ik anderhalve week in Las Palmas, Gran Canaria en ben ik dus helemaal gesetteld. Waar ik in mijn eerste dagboek vooral moest wennen aan de overgang van een regenachtig Nederland naar het snikhete Spanje, ben ik nu wat relaxter. Kijk je mee met mijn week?

Die wallen zijn helaas nog niet weg door de zon πŸ˜‰

Vorige keer eindigde ik mijn verhaal bij de geweldige muur die ik hier in mijn appartementje hebt. I mean: dat behang maakt me elke dag weer vrolijk. Sinds afgelopen zomer ben ik steeds actiever geworden op mijn Instagram-account, dus je kan je voorstellen dat ik regelmatig foto’s en video’s voor die muur maak. Mocht je het leuk vinden om mij daar te volgen, klik dan hier.

Ziet er niet echt goed uit, maar believe me: het was een heerlijk ontbijtje πŸ˜‰

Ik eindigde mijn eerste week in Las Palmas, Gran Canaria helaas met buikgriep. De afgelopen weken waren vanwege mijn verhuizing nogal stressvol. En wanneer ik stress heb, gaat mijn eetpatroon er altijd als eerste aan. Dan eet ik minder fruit en groenten en wil ik alleen maar vet en ongezonde dingen. Dat moest dus anders. Ik heb hier een heerlijk appartementje met een fantastische keuken en koelkast, dus ik gooide die vol en begon de week met een gezond ontbijtje. Zo ziet het er trouwens niet uit, haha!

Mijn bed met de schattige gordijntjes πŸ˜‰

Zo’n beetje alles in mijn loft matcht met het hysterische behang aan de muur, dus ook het dekbed πŸ™‚ Niet dat ik daar veel onder lig, want het is hier elke nacht ontzettend benauwd. Daar ben ik nog steeds van aan het bijkomen, dus ik lig elke avond in mijn blootje op bed, met de ventilator recht in mijn gezicht. Gelukkig slaap ik elke nacht steeds een beetje beter.

las palmas gran canaria
Niet een erg Insta-proof lunch, wel lekker πŸ˜‰
las palmas gran canaria
Playa de Las Canteras, het strand direct bij mij om de hoek

Mocht je je afvragen wat ik allemaal uitspook na zo’n werkdag, dan heb ik bij deze het (niet zo spannende) antwoord. Ik plof neer op het strand! Wie mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op lezen, dus urenlang op het strand liggen met een goed boek is aan mij wel besteed πŸ™‚ Helaas heb ik nu de Frieda Klein-serie van Nicci French net uit, maar ik ben in een nieuw boek begonnen: ‘You are a badass at making money’, van Jen Sincero. Yep, naast trillers lees ik heel graag dit soort motiverende en inspirerende boeken.

las palmas gran canaria
Las Palmas aan het eind van de middag

Gelukkig doe ik ook wel meer dan werken, lezen, eten en slapen op het strand. Een beetje dan πŸ˜‰ Andere stukjes van het eiland opzoeken bijvoorbeeld! Op zaterdag liep ik een uurtje de andere kant op, de plek waar ook wat meer winkels zitten. Ik ging namelijk op zoek naar een nieuw notitieboekje. Ik ben op dit moment een aantal cursussen aan het volgen om mijzelf verder te ontwikkelen in mijn vakgebied, dus die kon ik wel gebruiken.

Las Palmas Gran Canaria
Ondertussen luisterde ik op Storytell naar het autobiografische boek ‘Nu ik je zie’ van Merlijn Kamerling. Aanrader!
las palmas gran canaria
Ze zitten ook overal πŸ˜‰

De hitte was weer intens, maar gelukkig scoorde ik al snel een mooi notitieboekje bij de Flying Tiger. Missie geslaagd dus. In Nederland kom ik nooit in deze winkels, want ik raak er al snel helemaal overprikkeld. Neem alleen de muziek al: waarom moet ‘ie op standje oorverdovend staan? Ik begrijp dat niet, of word ik gewoon wat ouder?! Sowieso kom ik tegenwoordig nog maar weinig in dit soort drukke winkels, maar wanneer ik weet wat ik nodig heb, ga ik recht op mijn doel af. En de airco was ook een welkome afwisseling!

Las Palmas Gran Canaria
Een eindje lopen, maar dan heb je ook wat!

Ik hoop niet dat je het al zat bent, al die strandfoto’s van mij, maar daarna plofte ik alweer neer in het zand πŸ˜‰ Ik was er speciaal een uur voor komen lopen, want het strand bij mij om de hoek zit op zaterdag tjokvol Spanjaarden. Hele luidruchtige, drinkende en zingende Spanjaarden om precies te zijn. Nu denk je misschien: klink gezellig, maar ik ben er niet echt voor in the mood deze week. Dus ik zocht het rustigere Playa de Las Alcaravaneras op. Het water is daar ook zΓ³ schoon en helder, dat ik er rustig uren in kan ronddobberen. Nou, dat heb ik geweten…

Verbrande rode kreeft op bed…

Solo reizen tips: je eerste keer alleen reizen

Las Palmas Gran Canaria
Au, au en nog eens au!

Nou, en dat kun je dus ook wel zien aan mijn gezicht! Dom als ik ben had ik me pas Γ³p het strand ingesmeerd, maar in de wandeling erheen kreeg ik natuurlijk al flink de zon op mijn bakkes, zoals je ziet… Au. Dit is de eerste keer dat ik verbrand ben sinds ik op het eiland ben. En ik lig elke dag op het strand…. Het zal er wel mee te maken hebben dat ik nu op het heetst van de dag buiten liep en doordeweeks pas vanaf 17 uur op het strand ga liggen. Leermomentje voor de volgende keer!

Las Palmas Gran Canaria
Zondagse rust in Las Palmas, Gran Canaria

Nu ik dit schrijf is het alweer zondag en doe ik een dagje rustig aan. Ik ben sinds gisteren een experiment aan gegaan: ik wil stoppen met koffie drinken. Ja, ik! De cafeΓ―ne-junkie… Of ik nu thuis aan het werk ben of in een cafΓ©: koffie drinken doe ik het liefst de hele dag door. Ik merk al een poosje dat ik ’s avonds slecht in slaap kom, dus ik was benieuwd wat dit met mijn nachtrust zou doen. Ik kan je vertellen: vannacht sliep ik als een roosje, ongeveer tien uur lang! Wel heb ik gisteren en vandaag de hele dag door hoofdpijn, maar dat hoort volgens mij bij het ontwennen. Ik ben benieuwd hoe lang ik dit volhoud, maar it’s worth a try.

Super bedankt voor het lezen van alweer mijn tweede weekverslag van Las Palmas, Gran Canaria! De komende week ben ik natuurlijk weer veel aan het werk, maar ik wil ook graag een nieuw stukje van het eiland ontdekken, namelijk het Zuiden. Tot volgende week!

U ook genieten van:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *