digital nomad bestemmingen Europa

Hi! Ik ben Elsemieke – beter bekend als Wherelse – en wat tof dat je meer over mij wil weten. Ik help ondernemers om van een ingewikkelde dosis informatie een lekker verhaal te maken. Als freelance journalist en copywriter doe ik niets liever dan schaven aan een tekst totdat ‘ie perfect is. Perfectionisme bestaat niet, behalve wanneer het op een catchy tekst aankomt.

Inmiddels ben ik ook zoveel meer dan alleen een copywriter en kan ik je bijvoorbeeld ook helpen met je social media of andere marketing kanalen. Als je daar meer over wil weten, klik dan hier.

Van hobby naar droombaan

Verder over mij! Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de magische kracht van het woord. Leesvoer heb ik áltijd onder mijn neus, waar dan ook ter wereld. Al op jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in alles wat er om mij heen gebeurde. Logisch dus dat ik me als een vis in het water voelde op de opleiding Journalistiek. Met mijn diploma op zak maakte ik zes jaar geleden van mijn hobby mijn werk: met de juiste woorden een verhaal glans geven. Ik hou ervan om een tekst leven te geven en de lezer het gevoel te geven alsof ik letterlijk tegen je praat. En dat wilde ik het liefste doen bij een groot magazine in een statig kantoor waarbij ik een team alle ins- en outs leerde van het vak. Boy: was I wrong…

digital nomad bestemmingen europa

Droombaan: of toch niet?

Fast forward: ik bemachtigde mijn droombaan! Twee jaar lang bestierde ik als hoofdredacteur één van de grootste online meiden magazine’s van Nederland: Girlscene.nl. Had ik mijn dreamjob maar mooi even in the pocket. Hoera voor die visualisatie van een statig kantoor en leuke teamleden om aan te sturen. Ja, op die visualisatie was ik zeker trots, ware het niet dat ik in de verkeerde droom was beland. Tijdens mijn tijd als hoofdredacteur van Girlscene realiseerde ik me namelijk al snel dat ik liever mijn eigen koers wil varen. Ook miste ik de vrijheid in mijn leven: het avontuur van mooie reizen maken lonkte. En dat kan nu eenmaal niet wanneer je aan een 9 to 5-job gekluisterd zit, hoe leuk die dan ook is!

digital nomadd bestemming europa

Van droombaan naar vrije vogel

Vrijheid, onafhankelijkheid en geluk zijn voor mij de drie grootste waardes in het leven. Daarom zette ik in 2021 mijn vaste vertrouwde baan weer aan de kant om fulltime te gaan ondernemen. Als freelance journalist schrijf ik voor diverse online mediatitels, zoals NU.nl, Ze.nl en TrendAlert.nl. Ook hielp ik al diverse startende ondernemers met de opstart en het onderhoud van hun website. Werken waar en wanneer ik maar wil, voor titels en klanten waar ik een goed gevoel van krijg: mijn nieuwe dreamjob! En ik kan mijn koffers pakken om weg te gaan wanneer ik maar wil. Zo heb ik mijn business recentelijk een halfjaar als digital nomad op Gran Canaria gedraaid.

digital nomad bestemmingen europa

Lang hield ik mij bezig met de verwachtingspatronen van anderen, maar als locatie-onafhankelijk ondernemer leef ik inmiddels mijn eigen droom. Hier lees je het hele verhaal over deze switch. Na verschillende omzwervingen ben ik freelance journalist, copywriter én virtual assistant. En ja: het leven als freelancer is soms best onzeker. Maar voor mij weegt die onzekerheid van wisselende klanten enorm op tegen de vrijheid van het ondernemen. En ik geniet ervan om telkens weer nieuwe ondernemers te mogen helpen aan de perfect geschaafde tekst.

Laten we samenwerken!

Op mijn blog schrijf ik over mijn leven als locatie-onafhankelijk ondernemer, of dat nu vanuit een tropisch eiland is of vanaf mijn keukentafel in Haarlem. Daarnaast geef ik tips hoe jij óók meer vrijheid kunt ervaren in je business. Klik hier als je mij wil inhuren als tekstschrijver of virtual assistant voor jouw bedrijf. Hopelijk tot snel!