Reizen met alleen handbagage? Het leek mij altijd een onmogelijke opgave. Toch kwam ik jarenlang veel artikelen tegen van reisbloggers die dit vol overgave deden en hiermee veel geld bespaarden. Inmiddels ben ik ook zo’n bespaarjunkie geworden en is reizen met alleen handbagage voor mij peanuts. Ik heb tips voor je!

met handbagage vliegen

Het is altijd weer een gedoe: je koffer inpakken. Als jij geld wil besparen dan is alleen met handbagage reizen een goed idee! Laat het idee van elke dag een andere outfit los en beperk je tot het hoognodige, zeker wanneer je alleen voor een goedkope Europese citytrip weggaat! Anders ben je alsnóg duurder uit. Ook een weekje naar de zon leent zich er perfect voor om alleen met handbagage te reizen. Zelf ben ik hier inmiddels aardig handig in geworden en dus help ik je een handje.

Reizen met alleen handbagage: 7 tips

Ga je voor een koffertje of (rug)tas?

Wil jij alleen met handbagage reizen, dan moet je erover nadenken welk type handbagage bij jou past. Neem je een rugzak, weekendtas of een koffertje mee? Het is maar net wat je fijn vindt. Zelf reis ik dolgraag met mijn mintgroene handbagage koffertje van SuitSuit.

Per vliegtuigmaatschappij zijn de formaten anders

Het is belangrijk om te weten wat de regels zijn voor het meenemen van handbagage, want dit is namelijk voor elke vliegtuigmaatschappij verschillend. De meest gangbare afmetingen voor handbagage zijn 55 x 40 x 20 cm of 50 x 35 x 30 cm. Heb je een koffer met vier wieltjes? Perfect! Zo rol jij een stuk makkelijker over de vliegvelden.

alleen met handbagage reizen
Zelf reis ik dolgraag met mijn mintgroene koffertje van SuitSuit

Maak kledingsetjes

Een belangrijke tip! Zo neem je niet lukraak van alles mee en weet je ook makkelijker wat je aan kunt doen op je bestemming. Hou het weerbericht even in de gaten en denk dus logisch na over wat je wel en niet mee neemt in dat kleine koffertje.

Doe je waardevolle spullen in een extra handtas

Reis jij alleen met handbagage, dan is het slim om je waardevolle spullen als laatste in de koffer of je rugtas te doen. Zeker als jij al digital nomad reist, heb je waarschijnlijk een boel electronica mee. Pak deze dus als laatste in zodat ze makkelijk bereikbaar zijn. Ook mag je bij vrijwel elke vliegtuigmaatschappij nog een extra kleine handtas meenemen die je onder je voeten legt van je vliegtuigstoel, dus zelf doe ik daar altijd mijn laptop in. Scheelt weer plek in je handbagage koffertje!

Rol je kleding op

Één van de meest handige methodes om lekker veel in je koffer te krijgen is je kleding oprollen. Op deze manier bespaar je veel plek en krijg je ook nog eens veel mee. Het vraagt een beetje creativiteit, maar dan krijg je ook wel wat voor elkaar! 😉

Koop vloeistoffen op je bestemming

Vergeet zeker niet dat al jouw vloeistoffen in een ziplockzakje moeten. Nee, die mega shampoo fles en je speciale douchegel kunnen dus vaak niet mee als alleen met handbagage reizen jouw way to go is. Je mag 10 x 100 ml vloeistoffen meenemen op reis. Denk hierbij ook goed na wat je nodig hebt, shampoo, tandpasta en douchegel is vaak ook te verkrijgen op je nieuwe bestemming.

Stel prioriteiten tijdens het inpakken

Als jij alleen met handbagage gaat reizen, raakt je koffertje of rugtas al heel snel vol. Been there, done that! Het beste wat je kunt doen is een heleboel spullen schrappen. Wees kieskeurig en denk na over wat je wel en niet nodig hebt op jouw reis. Neem alleen het hoognodige mee en wees niet te perfectionistisch. Kleding, make-up en andere handige spulletjes kun je vaak op iedere bestemming wel scoren, zeker wanneer je voor een lange tijd weg bent.

Bron: www.girlonthemove.nl

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *