Hoewel Spanje één van mijn favoriete landen is als het op workations aankomt, hebben onze Zuiderburen ook genoeg in petto voor een leuke digital nomad trip. Reizen naar België is perfect als je geen zin hebt om te lang te moeten reizen, maar toch even ertussen uit wil. Gelukkig heeft België veel leuke steden voor je volgende workation. Lees je mee?

5 x leuke steden waarvoor je wil reizen naar België

Eerder tipte ik al de beste digital nomad bestemmingen in Europa, maar vandaag wil ik het specifiek over als digital nomad naar België reizen hebben. Natuurlijk: België is niet altijd de meest zonnige bestemming, maar wel ideaal als je geen zin hebt om ver te reizen. Daarnaast staan de Vlamingen natuurlijk erom bekend dat ze houden van heel lekker eten, dus je kan hier los met de lekkerste restaurantjes. Ik tip je vandaag 5 steden die ideaal zijn voor je volgende workation.

reizen naar België brugge

Brussel

Reizen naar België voor een workation? Zet Brussel dan maar bovenaan je lijstje. Tenzij je hoog in het Noorden van Nederland woont, kun je binnen twee uur al op het station van Brussel staan. De straatjes van Brussel zijn ideaal om in rond te slenteren als je tussen het werken door even afleiding nodig hebt. De officiële taal van Brussel is Frans, maar gelukkig spreken ze er ook meestal gewoon Nederlands. Manneke Pis is natuurlijk een super bekende plek, maar ook behoorlijk toeristisch. De hoofdstad van België is wat mij betreft eerder geschikt om lekker doorheen te lopen en wel te zien waar je uitkomt. Voor een appartementje in het centrum betaal je zo’n €700,- per maand. Een kamer huren bij Airbnb doe je voor een gemiddelde prijs van 30 euro per nacht. Verder is het een dikke tip om de kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele te bekijken, dat is een gotische kerk met glas-in-lood ramen.

Antwerpen

Laten we verder gaan met nummer twee op dit lijstje: Antwerpen. De dichtstbijzijnde grote stad in België is perfect als digital nomad bestemming. Het is wel een wat duurdere stad, dus ik zou deze stad alleen aanraden als je wat meer te besteden hebt. Alleen al het Centraal Station van Antwerpen is iets waarvoor je wil reizen naar België, want dit treinstation is de mooiste ter wereld. Voor een appartementje in Antwerpen betaal je rond de €600,- per maand. Hangar41 is de perfecte plek om lekker met je laptop aan het werk te gaan.

Digital nomad jobs: met deze banen reis jij de hele wereld over

Gent

Nummer drie in dit lijstje is voor Gent: een knusse Vlaamse stad. Als je dol bent op historische gebouwen bezichtigen, dan is dit je stad. Ben je weer klaar met rondkijken, dan heeft de stad ook een heleboel terrassen waar het niet raar is dat je een hele dag met je laptop en een kop koffie aan het werk bent. De meer dan 200 kilometer lange rivier de Leie is de meest bekende rivier van Gent, dus mocht je er zin in hebben en je bent in de zomer in Gent, dan is een boottochtje ook nog aan te raden. In Gent betaal je zo’n €700,- per maand voor een appartementje. Ik heb me laten vertellen dat Dokwerk een van de leukste co-workings is om te werken. Koffietentje Labath is perfect als je meer houdt van een restaurantje om je laptop open te slaan.

Brugge

Dan door met Brugge. Ga je binnenkort reizen naar België en zoek je nog een leuke stad voor je workation, dan raad ik je dit middeleeuwse stadje aan. Brugge staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat komt dus door het historische stadscentrum. Verder is Brugge best wel dichtbij, dus het scheelt je niet zoveel tijd qua reizen. Brugge is niet zo groot, dus het is meer een stad voor een lang weekend. Voordeel is wel dat je geen auto of openbaar vervoer nodig hebt en je lekker veel kunt wandelen tussen je werk door. Heb je die 10.000 stappen per dag zó in the pocket.

Leuven

Last, but zeker not least, staat Leuven in dit rijtje van ideale workations in België. Leuven ligt vlakbij de Belgische hoofdstad Brussel, dus je zou de twee steden ook kunnen combineren als reizen naar België je plan is voor een langere tijd. Leuven is een echte studentenstad, dus als je houdt van reuring en gezelligheid is dit perfect. De oudste universiteit van Nederland en België staat namelijk in deze stad en daarom gaan er veel Belgen ‘op kot’ in Leuven. Maar je hoeft natuurlijk niet per se een Belg te zijn, wil je Leuven een gezellige stad vinden. Het Gotische stadhuis is een aanrader als je wat cultuur wil snuiven.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *