Als je een baan hebt die je online kunt doen, kan je werken waar je maar wil. Of misschien ben je wel freelancer. Dus waarom zou je dat niet vanaf een tropische bestemming doen? Afgelopen maand vertoefde ik voor een maand in het prachtige Thailand. Ik vertel je vandaag alles over waarom Thailand de ideale digital nomad bestemming is. Here we go!

thailand als digital nomad bestemming
Thailand als digital nomad bestemming: zie jij jezelf al zitten?

Als jij een locatie-onafhankelijk ondernemer bent, is de kans groot dat Thailand hoog op je lijstje staat van landen om heen te gaan. Niet zo gek, want als digital nomad bestemming is Thailand perfect. Wat dacht je van een tropisch klimaat, de lage kosten, maar ook een steady internetverbinding? Ik verbleef er een maand en daarom geef ik je tips voor Thailand als digital nomad bestemming!

thailand digital nomad bestemming
Ijskoude koffies en een ventilator: meer heb je als digital nomad niet nodig!

Digital nomad worden in 2022: zó doe je dat

Maar: wat is een digital nomad eigenlijk? Een remote worker heeft alleen een stabiele internetverbinding en een laptop nodig om te kunnen werken. Dat kan je doen als freelancer, maar ook in dienst voor een bedrijf dat jou toestaat om op afstand te werken. Voor corona waren er werkgevers die al moeite hadden met af en toe een dagje vanuit huis werken, maar inmiddels is op afstand werken steeds normaler. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan kan Thailand een geweldige digital nomad bestemming zijn. Zelf was ik nog nooit in Azië geweest, maar omdat ik overal las dat Thailand één van de populairste bestemmingen is onder digital nomads, besloot ik de proef op de som te nemen. Ik vertel je alles over Thailand als digital nomad bestemming!

Als digital nomad naar Thailand? Goedkoop eten vind je overal!

Waarom Thailand de perfecte digital nomad bestemming is

1. Thailand is goedkoop

Een van de belangrijkste redenen waarom Thailand een populaire digital nomad bestemming is, ligt bij de lage kosten voor je levensonderhoud. Heb je eenmaal een (retour)ticket in the pocket, dan val je van de ene verbazing in de andere over de lage prijzen die het land met zich meebrengt. Zo kan je in Bangkok op iedere straathoek wel een goedkoop maaltje krijgen, scoor je een (alcoholisch) drankje voor slechts een paar euro en geniet je van een hotel met zwembad op het dak voor zo’n 20 à 30 euro per nacht. Ook een maandelijkse accommodatie tik je gemakkelijk op de kop voor ongeveer €500,-. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de goedkope massages. Voor een euro of 5 word je van top tot teen gemasseerd door kundige handen.

thailand digital nomad bestemming
Door het tijdsverschil kan je in Thailand in de ochtend lekker de scooter op!

Digital nomad jobs: met deze banen reis jij de hele wereld over

2. Voordelig tijdsverschil

Als je een freelancer bent, kan je over het algemeen je eigen tijden indelen, maar het kan ook zijn dat je wel voor een Nederlandse baas werkt, maar remote werkt. Dan is Thailand ook een geschikte digital nomad bestemming, gezien het gunstige tijdsverschil. In Thailand is het zes uur later. Wanneer je volgens Nederlandse kantoortijden werkt, ben je de ochtenden vrij om te doen wat je wil. Ik werk de helft van de week volgens Nederlandse kantoortijden, dus in Thailand kan ik in de ochtend heerlijk bij het zwembad vertoeven. Heb je echter niet te maken met Nederlandse tijden, dan kan je het tijdsverschil gebruiken om je werkzaamheden af te ronden, terwijl Nederland nog aan de dag begint. Perfect voor een mailbox zero!

Backpackers of mede-digital nomads: je vindt ze in Thailand!

3. Er is een levendige digital nomad community

Staat Thailand op je lijstje als digital nomad bestemming? Dan komt dat ongetwijfeld ook door de grote digital nomad community die er heerst. Thailand heeft de grootste digital nomad community ter wereld. Of je nu copywriter bent, freelance fotograaf, social media manager of misschien wel een remote recruiter: soms wil je met gelijkgestemden sparren over je business. Of misschien wil je na werk een hapje gaan eten. Zelf ben ik alleen nog in Bangkok en op het eiland Koh Chang geweest, maar dé populairste bestemming voor digital nomads is Chiang Mai. Daar zit het vol met coworking spaces en cafés met razendsnelle internetverbinding en goddelijk eten.

digital nomad bestemming thailand

4. Thailand als digital nomad bestemming vanwege het klimaat

En last but zeker not least in dit lijstje voor Thailand als digital nomad bestemming: het fantastische klimaat. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar een artikel tikken is voor mij nóg fijner wanneer ik dat doe met uitzicht over een heldere zee of wanneer ik ‘m in mijn hangmat lig te schrijven. Als je wil werken als digital nomad, zou ik je wel een goede accommodatie met zwembad aanraden. Het is in Thailand nu eenmaal áltijd warm. Zo verbleef ik in Bangkok bijvoorbeeld in de wijk Ekkamai, met een zwembad in het hotel. Maar ook zijn er een heleboel coworkingspaces mét airco om je ding te kunnen doen. Ben je op zoek naar een handige coworking? Via Nomadlist kun je terecht voor de beste werkplekken. Ook speur ik regelmatig via Facebookgroepen en mede-bloggers naar de beste spots en accomodaties om mijn werk te kunnen doen. Succes!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *