Een nieuw jaar is begonnen en hoewel ik eigenlijk niet zo van de goede voornemens ben, is er wel één die op mijn lijstje staat: vaker plantaardig eten. Ik ben er nog niet klaar voor om volledig vegan te eten, maar wel kies ik er regelmatig voor om geen dierlijke producten te eten. Ik ben van mening dat je ergens moet beginnen. Gelukkig hoeft vegan eten niet moeilijk te zijn, zeker niet in onze hoofdstad! Vegan cake in Amsterdam haal je bijvoorbeeld bij deze 9 spots!

Vegan cake Amsterdam: 9 spots voor de lekkerste gebakjes

Amsterdam is een hippe stad. Niet alleen wat betreft de mooie straten, de goedgeklede mensen en de andere hotspots die je er hebt, maar ook loopt Amsterdam vooruit op de vegan lifestyle. Hoewel ik niet veganistisch leef, vind ik het wel belangrijk om te letten op het aantal dierlijke producten dat ik binnenkrijg. En als je dacht dat vegan eten saai is, you’re wrong. Zeker als je fan bent van zoetigheid is Amsterdam the place to be, ook als je vegan wil eten. Komt ‘ie!

Beter en Leuk

Op zoek naar vegan cake of gebakjes in Amsterdam? Beter en Leuk is de dan de plek waar je een kop koffie met een plak zoetigheid moet scoren. Vlakbij het Oosterpark zit Beter en Leuk en naast de goddelijke vegan cake, verkopen ze er ook allerlei andere kleine dingetjes. Ideaal dus om nog even rond te neuzen nadat je je koffie en plak cafe hebt verorberd.
Adres: 1e Oosterparkstraat 73/91, Amsterdam

Dignita

Bij Dignita kan je terecht voor lekkere koffie, maar ook gewoon een compleet ontbijt. Ze maken alles vers en als je binnen zit, heb je ook mooi zicht op de open keuken. De verse sapjes zijn er ook to die for. Handig als je die zoete cake weer wil compenseren.
Adres: Koninginneweg 218, 1075 EL Amsterdam

Deer Mama

Als je dacht dat je met een vegan lifestyle geen burgers en milkshakes meer kan eten, dan heb je het mis. Bij Deer Mama kan je los met al je favoriete snacks, maar dan 100% cruelty vegan. ‘Chicken’ & waffles, bitterballen, burgers, maar dus ook vegan gebakjes! Ik heb ze geproefd en ik kan je zeggen: enorme aanrader!
Adres: Ceintuurbaan 71, Amsterdam

Lavina Good Food

Lavinia Good Food is een schattig zaakje in de buurt van de Herengracht. Dat het een klein zaakje is zegt echter niks over de mogelijkheden, want ze hebben een grote kaart met veel vega(n) opties waar je spontaan van gaat watertanden.
Adres: Amstelveenseweg 192 en Kerkstraat 176, Amsterdam

Waarom ik mijn droombaan verruilde voor een onzeker bestaan in de Spaanse zon

Meatless District

Meatless District: de naam zegt het al eigenlijk. Dit vegan restaurant heeft de meest goddelijke avocado toast die ik ooit heb gegeten, maar ook over de vegan burger droom ik nog regelmatig. Na zo’n vegan hoofdgerecht is het heerlijk om je dinertje af te sluiten met een plantaardig zoet taartje.
Adres: Van Woustraat 189-191 en Bilderdijkstraat 65-67 , Amsterdam

Reizen in coronatijd: hier moet je rekening mee houden

Van Ness Cupcake

Van Ness Cupcake is een van de bekendste adresjes van de stad als je op zoek bent naar vegan cakes in Amsterdam. En niet alleen veganistisch trouwens, want ze hebben er allerlei soorten zoetigheden. Aanrader!
Adres: Rozengracht 25, Amsterdam

Mr. en Mrs. Watson

Vegan hotspot Mr & Mrs Watson staat bekend om de vegan kaas die niet van echt te onderscheiden is, maar dat is niet het enige. Ook hun toetjes, taarten en andere zoetigheden zijn volledig vegan en ongelofelijk lekker.
Adres: Linnaeuskade 3h, Amsterdam

Koffie ende Koeck

Last but zeker not least: Koffie ende Koeck is echt goddelijk voor vegans: de menukaart is namelijk helemaal 100% plantaardig! Van de romige cappuccino’s, de quiches tot aan de heerlijke Amsterdamse vegan cakes. Perfect om neer te strijken met een vriendin, maar ook is dit caféetje digital nomad-proof, want het heeft snel internet en ze kijken je er niet direct weg als je er een paar uurtjes aan het werk wil 😉
Adres: Haarlemmerweg 175, Amsterdam

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *