Laten we eerlijk zijn: in Nederland is het momenteel niet zo prettig toeven. Op het moment van schrijven is er een verlenging van de avondlockdown aangekondigd en moeten we nog tot minstens 14 januari na 17.00 uur op de bank zitten. Binnen Europa reizen was al vrij makkelijk, maar ook zijn er een aantal verre bestemmingen waar je momenteel veilig naar toe kunt. Welke landen zijn open voor toerisme? Ik geef je een handige lijst!

welke landen zijn open voor toerisme?
Welke landen zijn open voor toerisme? Er zijn gelukkig genoeg opties voor een verre reis!

Landen open voor toerisme? Lees dit eerst!

Hoewel ik me goed kan voorstellen dat je Nederland nu het liefst zo gauw mogelijk ontvlucht, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de maatregelen die gelden in jouw favoriete zonnige bestemming. De lijst met landen die momenteel open zijn om te bezoeken is flink, maar die zijn qua lokale restricties of inreis-eisen niet allemaal even interessant. Check voor dat je op reis gaat eerst de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier kan je zien of je een PCR-test nodig hebt of dat je in quarantaine moet bij terugkomst. Soms heb je namelijk alsnóg een PCR-test nodig, zelfs al ben je gevaccineerd. Daarnaast vragen vrijwel alle landen ook dat je een reisverzekering hebt die corona-gerelateerde kosten dekt en ook kunnen ze je vragen dat te bewijzen. Mijn blog over reizen in coronatijd geeft je ook extra tips voor als je tijdens deze coronatijd je koffers wil pakken.

Welke landen zijn open voor toerisme?

Welke landen zijn open voor toeristen? Inmiddels wordt op steeds meer bestemmingen het toerisme weer opgestart. Landen zoals Mexico en Costa Rica hadde de grenzen eigenlijk altijd al geopend voor reizigers, maar sinds kort zijn ook de strenge inreisbeperkingen van de Verenigde Staten en Thailand opgeheven. Ik verzamelde in totaal 10 landen die open zijn voor toerisme, zodat je de Europese winter kunt ontsnappen.

welke landen zijn open voor toerisme?
De prachtige strand van Mexico zijn gewoon open voor toerisme!

1. Mexico

Mexico is een land dat dus al een tijdje open is voor toerisme. Het land heeft sinds de coronacrisis eigenlijk altijd toeristen ontvangen. Het zorgde er voor dat een heleboel digital nomads de barre eerste coronatijden uitzaten in badplaatsen als Playa del Carmen. Mexico-Stad schijnt dus ook relatief veilig te zijn voor digital nomads om in te wonen. Bekende hotspots zijn de Maya Ruïnes van Chichén Itzá en ook Tulum mag je tijdens je vakantie aan Mexico niet overslaan. Zonder strenge reisbeperkingen kun je er dus naar toe vliegen en ik denk dat ik dat dan ook begin volgend jaar ga doen! Ik houd je hier uiteraard van op de hoogte! Het fijne is: je hebt geen visum nodig voor een bezoek aan Mexico tot 90 dagen. Qua inreiseisen hoef je in Mexico dus alleen een gezondheidsverklaring in te vullen. Ook quarantaine is niet nodig.

2. Thailand

Thailand had net als een heleboel andere Aziatische landen sinds het begin van corona hele strenge reisrestricties, maar deze heeft het land sinds afgelopen maand opgeheven. Super fijn natuurlijk, want Thailand is zo’n beetje het digital nomad walhalla. Maar ook voor een vakantie kan je hier losgaan. Thailand heeft een aantal van de mooiste stranden op aarde en de eilandjes zijn ook echt to die for, maar je kunt ook makkelijk het avontuur opzoeken.

3. Jordanië

Welke landen zijn open voor toerisme? Nou, Jordanië bijvoorbeeld! Jordanië heeft een stokoude geschiedenis en cultuur, mocht je dat interessant vinden! De historische stad Petra, één van de zeven wereldwonderen, staat absoluut nog op mijn bucketlist. Een duik in de Dode Zee trekt mij ook wel! Een van de mooiste landen van het Midden-Oosten is gelukkig ook niet super ver reizen. Overnachten in de woestijn is natuurlijk een optie, maar je kunt er ook gewoon lekker zon pakken op het strand. Perfect! Een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur is nodig voor je naar Jordanië kunt afreizen, ook als je gevaccineerd bent. Bij thuiskomt heb je voldoende aan je coronabewijs en hoef je niet in quarantaine. Jordanië vraagt een toeristenvisum dat 30 dagen geldig is en deze is gewoon te koop op het vliegveld.

4. Costa Rica

Als we dan toch mijn bucketlist aan het bespreken zijn, kunnen we net zo goed ook nog even Costa Rico aan het lijstje toevoegen. Het Midden-Amerikaanse Costa Rica is alweer een hele tijd open voor toerisme en daar maken ze dan ook zeker gebruik van. Binnen een maandje kun je het hele land gezien hebben, perfect dus als je een digital nomad bent. Costa Rica staat bekend om de geweldige natuur en je kunt hier de mooiste natuurparken bezoeken. Costa Rica heeft twaalf verschillende klimaatzones. Vooral het regenwoud is enorm bekend.
Boek dat vliegticket maar, want je hebt geen vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test nodig om het land binnen te komen. Het enige wat nodig is, is je gezondheidsverklaring en een reisverzekering die corona-gerelateerde kosten dekt. Bij terugkeer hoef je niet in quarantaine. Je hebt voor Costa Rica geen visum nodig als je korter dan 90 dagen blijft.

welke landen zijn open voor toerisme?
Macchu Picchu: ik kan niet wachten tot ik hier een keer heen kan!

5. Peru

Een hike naar Macchu Picchu wil ik zo lang als ik me kan herinneren een keer meemaken, maar het kwam er simpelweg niet van. Gelukkig heeft Peru de grenzen weer geopend en kun je er dus weer op vakantie. Tijd dus om je Spaans op te schroeven en goedkope vliegticket scoren, want alles beter dan de winter in het regenachtige Nederland doorbrengen, of niet?

Alleen reizen als vrouw: 7 redenen om jezelf dat te gunnen

6. Amerika (Verenigde Staten)

Sinds deze maand is dan eindelijk het reisverbod van de Verenigde Staten opgeheven. Goed nieuws dus als jij de American Dream nog niet had opgegeven! Een stedentripje naar New York of gewoon een lekkere strandvakantie naar Miami Beach behoort weer tot de mogelijkheden!

7. Canada

Welke landen zijn open voor toerisme? Schrijf Canada maar op je lijstje! Toeristen zijn er weer welkom, dus als jij al lang een roadtrip door het fantastische landschap hebt gepland, is dit je kans.

welke landen zijn open voor toerisme?
Colombia is open voor toerisme en dat is het 100 procent waard!

8. Colombia

Colombia was voor de pandemie al een populaire bestemming voor avontuurlijke backpackers en wat dat betreft is er eigenlijk weinig veranderd. Je kunt hier relatief makkelijk naartoe reizen om vervolgens een geweldige trip te maken waarbij je de mooiste plekken van het land aandoet.

9. Tanzania (Zanzibar)

Het tropische eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en is ook geopend voor toerisme. Als je ooit al eens op safari heb willen gaan, is dit je kans. Van het Afrikaanse continent schijnt Tanzania écht de moeite waard te zijn, want het staat bekend vanwege de prachtige natuur. Met het grootste wildreservaat ter wereld, maar ook de Kilimanjaro, kan je je vakantieagenda er ongetwijfeld wel vullen. Miljoenen wildebeesten, zebra’s en gazellen steken de rivier over, ook wel ‘de migratie’ genoemd. Het bekijken waard dus! Maar je kunt ook gewoon lekker neerploffen in een luxe resort en helemaal niets doen. Voor Tanzania moet je een online gezondheidsverklaring invullen en een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien. Een sneltest is op het vliegveld ook nodig. Bij terugkeer uit Tanzania naar Nederland moet je je coronabewijs laten zien. Je hoeft niet in quarantaine! Je visum kun je gewoon op het vliegveld aanvragen.

10. Kaapstad (Zuid-Afrika)

Zuid-Afrika is een goede manier om kennis te maken met het Afrikaanse continent. Kaapstad is perfect voor je portie cultuur, maar je kunt natuurlijk op een rondreis boeken door het geweldige natuurgebied in Kaapstad. Bucketlist item!

Naar welk van deze landen wil jij als eerste afreizen?

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *