Tekstschrijver SEO journalist
Foto: Myrthe Polman

Hi!

Ik ben Elsemieke – beter bekend als Wherelse – en ik woon in Hilversum. Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de magische kracht van het woord. Ik was dat stille kind dat op iedere verjaardag in een hoekje met een dikke pil onder haar neus zat en de bibliotheek interessanter vond dan met vrienden afspreken. Met mijn diploma journalistiek op zak maakte ik uiteindelijk van mijn hobby mijn werk: met de juiste woorden een verhaal glans geven. De lezer het gevoel geven alsof ik rechtstreeks tegen je praat: voor mij bestaat er niets mooiers.

Droombaan: of toch niet?

Bijna twee jaar lang bestierde ik één van de grootste online magazine’s van Nederland: Girlscene.nl. Hoera voor de visualisatie van een statig kantoor en teamleden om aan te sturen. Ware het niet dat ik in de verkeerde droom was beland. Tijdens mijn tijd als hoofdredacteur van Girlscene realiseerde ik me dat ik mijn eigen koers wil varen. Daarom zette ik in 2021 mijn vertrouwde baan aan de kant om fulltime te gaan ondernemen.

Freelance journalist en tekstschrijver

Als freelance journalist en copywriter schrijf ik inmiddels voor diverse online mediatitels, zoals NU.nl, Ze.nl AD.nl en Welke.nl. Ook help ik MKB’ers met knallende webcopy, vlotte social strategieën en andere tekstklusjes. Werken waar en wanneer ik maar wil, voor titels en klanten waar ik een goed gevoel van krijg: dreamjob! Zo heb ik mijn business eens een halfjaar als digital nomad op Gran Canaria gerund. Hier lees je het hele verhaal over deze switch.

Verder ben ik een #taalnazi – excuse my language. Dt-fouten gaan er bij mij niet in, ik whatsapp nog met volzinnen en word misselijk van verkeerd gebruikte bezittelijke voornaamwoorden. Tot slot houd ik niet van koken, maar wél van lekker eten.

Mij inhuren als tekstschrijver?

Maar tot zover over mij. Je kunt mij inhuren als journalist om je online zichtbaarheid te vergroten. Of misschien kunnen je teksten wel een kritisch oog gebruiken. De mogelijkheden zijn legio. Vul mijn contactformulier in, volg me op Instagram of stuur een berichtje via LinkedIn. Spreken we elkaar snel?