Tekstschrijver SEO journalist
Foto: Myrthe Polman

Hi!

Ik ben Elsemieke – bijnaam Wherelse – en ik woon in Hilversum. Al op jonge leeftijd kan ik mijn bomvolle hoofd op het papier leegmaken. Dat ik tegelijkertijd alle boeken verslond die ik in mijn vingers kon krijgen, zal daar ook aan bijgedragen hebben. Ik was dat stille kind dat op iedere verjaardag in een hoekje met een dikke pil onder haar neus zat en de bibliotheek interessanter vond dan met vrienden afspreken.

Omdat ik ook nog eens – op het irritante af – nieuwsgierig ben en het televisieprogramma’s bij de vlees verslind, pastte de studie journalistiek mij als een warme jas. Vijf jaar later sprokkelde ik mijn boterham bij elkaar met allerlei freelance klussen voor kleine ondernemers, maar ook tikte ik artikelen voor NU.nl, AD.nl en Ze.nl.

Veronica Superguide

Vanaf april 2023 kwamen mijn liefde voor televisie, media en entertainment bij elkaar en werk ik als tv-expert voor Veronica Superguide. Televisieprogramma’s recenseren, achtergrondverhalen schrijven over veranderingen in de media en sleutelfiguren in kijkcijferknallers interviewen: wie wil dat nu niet?

Verder ben ik een #taalnazi – excuse my language. Dt-fouten gaan er bij mij niet in, ik whatsapp nog met volzinnen en word misselijk van verkeerd gebruikte bezittelijke voornaamwoorden. Tot slot houd ik niet van koken, maar wél van lekker eten. En ja, naast al dat televisiekijken for a living sla ik ook nog weleens een boek open. En vaak ook.